Kräftskiva

19. dec, 2018

Vi på Men Of Spirit AB önskar alla en God Jul och Gott Nytt År.

Jultomten

Finns det någon som inte tycker om tomten? Knappast, eller hur? Det finns dock en del barn som kanske som kan vara lite rädda men tomten tycker vi alla om. Det är ju han som kommer med klapparna till hela familjen.


Tomten nu och då

Tomtens historia går långt tillbaka i tiden och tror härstamma från ett helgon som heter Sankt Nicolaus. Idag är tomten en man som oftast avbildas som ganska tjock med röda kläder och vitt, stort skägg och de flesta barn har nog någon gång sett tomten, även om de inte firar jul. Tomten finns i vissa länder där man inte firar jul som en man som kommer med paket på nyår. Men i de flesta kristna länder så är han alltså förknippad med jul just.


Tomten i olika länder

Vad som sägs om tomten i olika länder är väldigt intressant. Till exempel säger man i Danmark att tomten härstammar från Grönland medan man i Finland säger att han kommer från finska Lapplands ödemark. Även i Sverige finns det en del som säger till sina barn att tomten kommer från Finland med sina renar.


Var bor då tomten idag?

Ja, enligt den amerikanska versionen (för det finns flera) bor han på Nordpolen tillsammans med sina tomtenissar som hjälper honom att tillverka alla julklapparna. Därifrån åker han sedan med sin släde och delar ut alla dessa julklappar till alla snälla barn. Det är nog den här versionen som är den mest vanligt förekommande i sagor och böcker och som vi nog har läst mest.

 

Men att titta på tomtens historia och så kan kanske vara intressant för oss vuxna men för barn spelar det kanske egentligen ingen roll utan det är tron på tomten och att man får fantisera om honom. Jag minns ju själv när jag var liten hur mycket jag läste om tomten och fascinerades av honom. Det är en underbar känsla att tro på tomten som sedan verkligen kommer hem till just mig på själva julafton och delar ut julklappar som jag har önskat mig.

 

Jag tror nog att vi alla kan minnas dessa stunder. Men sedan när man blir lite äldre och inser att tomten kanske inte är den tomten man trodde blir man ju å andra sidan lite besviken men detta kommer man över och detta går sedan över till att man ändå tycker att det är roligt med tomten och att han kommer även om det inte är den tomten som man från början trodde att det var.

 

Njut av all mat o dryck med måtta.

 

JEP

3. dec, 2018

Nu när det börjar lacka mot Jul är det dags att börja tänka på julklapparna till vuxna.

En jättebra klapp är den smakrika Kanal-Gräfvar-Supen, passar utmärkt till julbordet och avec.

Presentkartonger finns jättefina på systembolaget.

 

Drink this drink with responsibility

 

En kortfattad Göta Kanal historia

 

Sveriges blå band Göta Kanal blev möjlig tack vare Baltzar Von Platens vilja och ambitioner och alla de bortåt 60 000 indelta soldater som med enkla träspadar grävde 87 av kanalens totalt 190 km långa sträcka. Kanalen tog 22 år att färdigställa. 1810 – 1832.

Med veckoranson av 14 jungfru ( 1,2 liter) brännvin uthärdade man alla sjukdomar och vedermödor vilket möjliggjorde byggandet av Sveriges största byggnadsverk.

Baltzar VP fick aldrig nöjet att inviga Göta Kanal, han gick bort 3 år före invigningen i Mem.

 

  Artikelnr. 30515  Finns på Systembolagets hylla i Motala och Linköping, går även att beställa den till vilket Systembolag i Sverige man vill , gå bara in www.systembolaget.se eller beställ på ditt lokala Systembolag, det tar ca. 3-4 dagar, en bra service.
  • Tillverkad i Sverige , Östergötlands län , Motala kommun, Borensberg.
  • 191:-
  • Flaska , 500 ml

Kryddig, bitter smak med tydlig karaktär av malört, inslag av citrusskal. Serveras kyld som snaps.

Lokalt och småskaligt producerad dryck

 

26. nov, 2018

Hello, all English. I hope you have the opportunity to try the new Gin from Sweden, Just Gin dill.
An unusual but traditional dry gin with a hint of dill, unbeatable, you have to try it.
Marketed by Cask Liquid Marketing London. Cheers!

29. okt, 2018

Vi har glädjen att välkomna Bornicon & Salming som kund.

Första leveransen av CCCP vodkan skickas under veckan

16. okt, 2018

Idagarna har vi tappat färdigt den första batchen JustGinDill, bara för export till Storbritannien i första läget.

Vi hoppas att kunna lansera den i Sverige 2019.

Smaken är en traditionell Dry Gin med en hint av svensk dill. Oslagbart!